Παραγωγή Ελαιόλαδου

Στάδια & Διαδικασία Παραγωγής Ελαιόλαδου

Το ελαιόλαδο Paelia, είναι ανωτέρας κατηγορίας ελαιόλαδο που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους. Προέρχεται από μια συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς, την Κορωνέικη που καλλιεργείται εκτεταμένα στην περιοχή της Ολυμπίας. Είναι ελεγχόμενης παραγωγής και εγγυημένο καθώς παράγεται από την οικογένεια Καφεντζή σύμφωνα με την παράδοση.

 

Τα στάδια και η διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου πραγματοποιείται με υπερσύγχρονα μηχανήματα της εταιρίας Paelia, τα οποία εξασφαλίζουν, ταχύτητα και ποιότητα παραγωγής.

Συγκομιδή Ελιών

Μετά τη συγκομιδή της ελιάς από τον ελαιώνα, η ελιά μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο, όπου περνάει από διάφορα στάδια ώστε, να αρχίσει η διαδικασία της παραγωγής και παραλαβής του ελαιολάδου.

Καθαρισμός & Πλύσιμο

Η έναρξη της επεξεργασίας αρχίζει με το πέρασμα του καρπού από ειδικά μηχανήματα για το καθάρισμα από τα φύλλα. Ακολουθεί το πλύσιμο με το οποίο απομακρύνονται οι ξένες ύλες (χώμα, σκόνη) που περιέχονται στον ελαιόκαρπο.

Αλεση & Μάλαξη

Η άλεση του καρπού δηλαδή ο τεμαχισμός του σε μικρά τεμαχίδια που σχηματίζουν την γνωστή ελαιοζύμη, αποτελεί μια σημαντική φάση έκθλιψης. Η μάλαξη της πάστας γίνεται σε ειδικούς μαλακτήρες.

Παρθένο Ελαιόλαδο

Ανωτέρας κατηγορίας ελαιόλαδο

Εξαιρετική Γεύση

Υψηλή ποιότητα και χαμηλή οξύτητα του ελαιόλαδου

Εγγυημένη Ποιότητα

Απαιτήσεις του πρότυπου ISO 22000:2005.